Kuntalaisaloite jalkapallonurmen puolesta!
3.3.2018 22:38 Uutiset / Pääsivusto

Jalkapallonurmi Liminkaan?

Osallistu aloitteeseen:
https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/5114

Limingan kuntaan tarvitaan pikaisesti tekonurmikenttiä, jotta lapsilla, nuorilla ja aikuisilla olisi mahdollisuus harrastaa liikuntaa monipuolisesti. Jalkapallo on harrastajamäärältään suurin laji lasten ja nuorten keskuudessa Suomessa ja nyt myös Limingassa. Kauden 2017 aikana Limingan Pallokarhuissa(Limingan Kiekko) harrasti jalkapalloa noin 320 alle 15-vuotiasta lisenssipelaajaa.

Tällä hetkellä jalkapalloilijat harjoittelevat saleissa pienissä tiloissa noin 7-8 kuukautta ja luonnonnurmikenttä(urheilukenttä) on pelikunnossa noin 3,5 kk vuodessa. Tekonurmikentät mahdollistaisivat harrastamisen ulkona parhaimmillaan huhtikuusta marraskuuhun. Nykyiset luonnonnurmet eivät kestä suuria harrastajamääriä ja huononevat entisestään.

Ulkokentät mahdollistavat lasten, nuorten ja aikuisten vapaan liikkumisen ja harrastamisen, vaikka seuraan ei kuuluisikaan. Myös koululiikunnan järjestäminen paranee huomattavasti, kun kenttiä voi käyttää aikaisin keväällä ja myöhään syksyllä. Lisäksi muiden lajien harrastusmahdollisuudet paranevat samalla, kun jalkapalloilijat käyttäisivät enemmän omia harrastuspaikkojaan.


   
Lisää uutisia
Limingan Kiekko
«  Syyskuu   »
Kategoriat